Holddeling

“Lige børn leger bedst”

Det er med dette gamle dansk ordsprog i baghovedet, at vi i Galten CK opdeler rytterne på forskellige hold. Det er målet for Galten CK, at I alle får en så god cykeloplevelse som overhovedet muligt. Vi inddeler jer i så homogene hold som muligt – fysisk og teknisk, så I alle hver især får en god tur, samtidig med at holdet som helhed også får en god tur. Det er en balanceakt, men vi gør vores bedste for at det skal lykkedes. Alle træningsture i Galten CK bliver planlagt og ledet af uddannede Kaptajner/trænere, der har ansvaret for at turene gennemføres på den mest sikre og bedst mulige måde – for jeres skyld og alle andre trafikanters.

Kaptajnen/træneren er overordnet ansvarlig for, at I alle på holdet cykler efter klubbens adfærdskodeks, men du er selv ansvarlig for din egen adfærd i forhold til klubbens adfærdskodeks:

“Jeg kører ordentligt”

Ud fra din egen træningstilstand, dagsform, lyst og evner, skal du selv finde ud af, hvilket hold du vil køres på den pågældende dag. Er du i tvivl, så tag en snak med Kaptajnerne/trænerne.

Af hensyn til sikkerheden, forsøger vi at begrænse det enkelte hold til max. 15 – 16 ryttere. Er der flere ryttere til 1 hold, vil vi opdele dette hold yderligere i 2 mindre hold, der kører den samme tur, men med 200 – 300 m. afstand. Hold 2 bliver ledet af en frivillig Løjnant/hjælpetræner, der udelukkende  skal sikre, at hold 2 ikke kører for tæt på hold 1.

Vi opdeler jer i følgende hold.

Begynder

Formålet med dette hold er primært, at få helt nystartede eller relativt urutinerede ryttere i så god form, at de kan cykle på Motionist holdet på betryggende vis. Udover at komme i tilstrækkelig fysisk form, er det også yderst vigtigt, at disse ryttere lærer at cykle med andre på større hold under betryggende og kontrollerede forhold.

På dette hold er der således primært fokus på, over en kortere periode, at få den enkelte rytter stille og roligt i bedre form, og samtidig lære at cykle sikkert. Turene vil typisk ligge på 20 – 40  km., og varer såldes mellem 1 – 2 t.

Det skal understreges, at det forventes af disse ryttere, at der selvtrænes i en vis udstræknng, for at få opbygget en rimelig grundform så hurtigt som muligt.

Normalt vil nye ryttere der er i god form og som har erfaring med at cykle i større grupper, starte på Motionist holdet, men er der nogen som har lyst til at starte med at cykle og ikke har gjort det før eller det er længe siden, vil det være dette hold der startes på.

Der vil ikke være egentlige træningsøvelser på begynderholder for at opbygge fysikken, for alene længden af turene, bakkerne og hastigheden, vil få sveden frem på panden, og gøre benene lidt møre. Der vil dog blive øvelser der træner de tekniske aspekter i at cykle sammen i større grupper.

Motionist

På dette hold, er der primært fokus på, at alle ryttere får en hyggelig cykeltur. Afhængig af, hvor langt henne vi er på sæsonen, kører vi ca. 35 – 60 km., d.v.s. turene varer mellem 1½ – 2½ t. Hastigheden på turene vil afhænge af holdets sammensætning den pågældende dag. Vi tager hensyn til alle.
På turene, vil der være forskellige træningsøvelser, der er tilpasset det fysiske og tekniske niveau der er på holdet generelt. Der vil ikke være egentlige øvelser, der har til formål at “trimme” rytterne på dette hold til super cykelryttere, men alligevel vil øvelserne få pulsen op i “det røde felt” engang imellem, så hjertet og lungerne får lov at komme på overarbejde.

Nye medlemmer der har en vis fysisk form og en fornuftig rutine, starter normalt på dette hold. Rytterne på dette hold, deltager typisk i nogle motionsløb i løbet af sæsonen, eksempelvis Grib Tiden og andre løb med distancer på 50 – 75 km.

Rytterne på dette hold har typisk ikke cyklet i så mange år, eller blot ryttere der ønsker at hold formen fornuftigt vedlige.

Motionist+

På dette hold, er der fokus på at få en hyggelig tur, men turen skal også byde på store cykelmæssige udfordringer. Turene må gerne være lange og krævende. Afhængig af tidspunktet på sæsonen, vil dette hold køre mellem 60  – 90 km., d.v.s. turene tager typisk mellem 2½ – 3½ t. På de enkelte ture, vil der i en vis udstrækning være egentlige træningsøvelser, der fokuserer på at forbedre rytterne fysisk og tekniks. Øvelserne vil hver gang få pulsen på i det røde felt hos rytterne, og de vil også ofte få lov til at mærke mælkesyren i benene.

Rytterne på dette hold træner typisk 2-3 gange om ugen og deltager typisk i en række motionsløb i Danmark på distancer omkring 100 – 120 km. Rytterne på dette hold har normalt cyklet en del år, og har opnået en god fysik og rutine i at cykle længere ture i en stor gruppe.

Supermotionist

På dette hold er der primært fokus på at komme ud og køre både langt og hurtigt, så det kræver både en rigtig god fysik og teknik at køre på dette hold. Der er ofte et udpræget konkurrenceelement indbygget i turene.

Afhængig af tidspunktet på sæsonen, kører holdet mellem 80 – 100+ km., d.v.s. turene tager mellem 3 – 4+ t. Der tale om egentlige træningsøvelser, både fysiske og tekniske, der har til hensigt at få rytterne i rigtig god form. Der vil være tale om skarp intervaltræning, spurtetræning, styrketræning og træning i viftekørsel og rulleskift under vanskelige forhold. Ofte med høj intensitet og hastighed.

Rytterne på dette niveau deltager eksempelvis i Grejsdal løbet på 200 km., motionsløb i bjergrigt terræn uden for Danmark, eksempelvis i Alperne.

Rytterne på dette hold, har normalt cyklet i adskillige sæsoner, og holder formen vedlige hele året igennem ved cykling på landevej om vinteren eller MTB.

Turbo

Dette hold kører kun 10 uger i foråret 2011. Holdet har fokus på at komme i god fysisk form over denne 10 ugers periode. Holdet henvender sig primært til de Begyndere, Motionister og Motionist+, der ønsker at fokusere på de træningsmæssige aspekter for at komme i bedre form.

Der vil blive kørt en del intervaller, hvor den enkelte rytter individuelt kan træne sit eget niveau, uanset hvilken form man er i.