Træningsopstart

Kære medlem.

Først og fremmest er vi glade for at kunne meddele, at vi starter klubtræningen tirsdag d. 26.5. kl 18 .

Men meget er ændret…..

Så klubtræning vil indtil videre foregå på en helt anden måde end vi alle er vant til, og derfor er det MEGET VIGTIGT, at du læser HELE denne mail.  Retningslinierne er tyvstjålet fra DCU´s officielle anbefalinger, som du finder nederst. 

Galten CK – Retningslinier for træning under Covid-19 (20.5.2020)

Vores retningslinier tager udgangspunkt i ”Vejledning til opstart af træning i mindre grupper” fra DCU , Version 1.0 fra 13.5.2020.  Følges ikke slavisk, men så godt som vi kan i vores klubregi.

Mød ALDRIG op til klubtræning hvis du eller én i din husstand er forkølet, har muskel- og ledsmerter eller på anden måde er sløj (eller testet positiv for corona !).  Det samme gælder hvis du tilhører en risikogruppe.

Vi vil forsøge at køre i grupper på optimalt 6 personer.

Ved fremmøde på Galten Hallens P-plads skal man stille sig ved den gruppe man påtænker at køre med (se billedet). M1 , M2 og M3 stiller sig i hver sit område.

image.png

Pga den lidt “skæve” sæsonstart vil der nok være større spredning i vores formkurver end der plejer, men tag hensyn til hinanden, så alle indenfor et par uger kan finde det hold der passer bedst til den enkeltes niveau.

Er der ved ankomst til Galten Hallen mere end 6 personer i den gruppe man vil køre med, holder man extra afstand og påbegynder dannelse af en ny gruppe. Skulle der kun komme 1 eller 2 extra, tilslutter de sig den første gruppe. Så det maximale antal personer, som kører ud fra hallen som en gruppe, vil være 8 personer. Er man flere SKAL man dele sig i 2 grupper.

Dannes der mere end 1 gruppe kan gruppe nr 2 enten køre med 100-200 meters afstand bag gruppe 1 eller de kan køre en helt anden rute.

Når vi kører ud fra Galten Hallen kører M3 først, herefter M2 og til sidst M1. Hermed undgås at store grupper overhaler hinanden eller klumper sammen i et vejkryds.

Under kørsel (og pauser) SKAL der til alle tider være min. 1 meter til nærmeste deltager. Den traditionelle paradekørsel er dermed svær at praktisere. I praksis betyder det, at der skal være min. 60 cm mellem deltagernes styrender. Eller at der er plads til en extra cykelrytter mellem os (styrbredde 42-44 cm).

Vi vil dermed også fylde en stor del af en normal vej, så de næste uger vil langt hovedparten af vores træning foregå på linie – og kun såfremt der er meget god oversigt, vil der være mulighed for paradekørsel.

Ved liniekørsel er det forreste deltager som slår ud og falder bagud, når denne mener det er tid til at skifte. Også her med 1 meters afstand til andre deltagere.

Spyt og snot må KUN afsondres når man er bagerste person i gruppen. Helst i et (eget) ærme.

Sveder man meget, bør man bruge svedbånd/hovedbeklædning, så andre ikke bliver ramt af væsken.

Medbring selv slanger og værktøj, så du ikke skal låne af andre ved defekt.

Kaptajner vil blive instrueret i, at høj-intens træning ikke foregår i gruppe, men mere som individuelle indslag i træningen. Og kaptajner får nogle extra opgaver under disse træningsformer, så hjælp dem så godt I kan. De gør det ikke for at genere nogen, men prøver bare at hjælp os alle med at efterleve de regler som er optimale sundhedsfagligt (og lovmæssigt).

Spørgsmål eller kommentarer rettes til formand Henrik Aa. Olsen

Bestyrelsen i Galten CK

DCU´s komplette anbefalinger vedr. klubtræning kan læses her :       Opstart_af_cykling_i_grupper_13._maj_2020.pdf